Pollensäsongen är igång på allvar och det är många i landet som drabbas riktigt hårt, dock kan det vara svårt att veta om det är pollen eller en vanlig förkylning som påverkar en – som tur är finns sätt att klura ut detta på plus att det finns en hel del sätt som man kan inreda sitt hem på för att både undvika, minska och lindra sin pollenallergi på.

Nu är våren i full blom. Vackert, absolut. Men också riktigt jobbigt för personer med pollenallergi. Tur är då att det finns sätt som man kan minska besvären på. Hos exempelvis Sverigepumpen kan man köpa luftrenare som filtrerar bort all pollen från ditt hem, som man kan läsa mer om på deras hemsida http://www.sverigepumpen.se/. Men visst finns det fler saker än så att göra för att minska pollenbesvären i hemmet. Något som Corren skriver om är att man bland annat ska tvätta håret på kvällen innan man går och lägger sig. På så vis tar man inte med sig pollenpartiklar till sängen och kudden vilket annars kan göra att man störs under natten av sin allergi. Likaså kan det vara en bra idé att hålla fönster och balkongdörrar stängda för att inte släppa in pollen på så vis – alternativt att man sätter upp ett tunt tyg på öppningen för att på så vis skapa ett egentillverkat luftfilter.

Så vet du om det är pollen du besväras av

I vårtider kan det vara svårt att veta om det är pollen eller vanlig snuva som man besväras av. Därför kan det vara bra att ha koll på de vanligaste symptomen för allergi, och det är något som Metro listat där man också skriver varför man blir allergisk, hur vanlig denna allergi är och vad man kan göra för att lindra symptomen. Och enkla husmorsknep på hur man lindrar sina besvär hittas även i tidningen Café – visste du till exempel att ingefära innehåller både antihistaminer och antiinflammatoriska ämnen som tillsammans är väldigt välgörande under pollensäsongen?

Bäst och allra smartast är dock att skaffa en luftrenare, och den bör med fördel placeras i eller i anslutning till sovrummet för bästa lindring nattetid då allergierna oftast upplevs som allra värst.