I landets alla städer kryllar det av ställen för mat, dryck och klassisk svensk fika. Dock så är det även miljö, restauranginredning och service som väger in för att gästerna ska komma tillbaka. För att uppmärksamma krogar, barer och caféer med det lilla extra delar Dagens Nyheter ut det fina priset Gulddraken varje år. Nu är årets vinnare äntligen utsedda.

Varje år utser Dagens Nyheter ut Stockholms finaste krogpris: Gulddraken. Man uppmärksammar restauranger, barer och caféer i både budget- , mellan- och lyxklasser. Som man skriver om på Mitt kök utses vinnarna av den hemliga Krogkommissionen som är en del av tidningens redaktion för lokalbilagan På stan. Priset har delats ut varje år sedan 2001 och nu är vinnaren för 2017 utsedda. Krogägarna kan nu räkna med fullsatta bokningar en lång tid framöver.

Årets vinnare 2017:

I varje kategori var fem ställen nominerade, var av en blir utsedd och får priset.

Krog lyx: Adam/Albin, Rådmansgatan 16

Det perfekta mötet mellan lyx och kvarterskrogs.

Krog mellan: Portal, St Eriksplan 1

Allt i ett. Mat, miljö, service och stämning.

Krog budget: 800 grader, Sigtunagatan 17

Tar modern snabbmat till nya nivåer.

Bar: Yuc!, Norrtullsgatan 15

Varje beställning i baren får en omfattande omtanke. Skicklig kunskap kring hantverken.

Kafé: Mellqvist Caffé Bar, Rörstrandsgatan 4

Lugn och varm lokal där man känner sig som en stammis direkt.

Allt handlar om helhetsintrycket

De största kriterierna för gästerna på en restaurang tros vara kvaliteten på maten. Men det som väger upp ett helhetsintryck precis lika mycket är även hur miljön och inredningen upplevs, samtidigt som servicen är a och o. Som restaurangägare gäller det att hitta en bra röd tråd mellan både mat, service och restaurangmöbler. Om man kan erbjuda något utöver det vanliga är chansen stor att få återkommande gäster och kanske även Gulddraken en vacker dag.

Här nedan visas ett inspirationsklipp till hur man kan göra för att få en helt ny och fräsch känsla på restauranglokalerna med hjälp av inredning.