Färger, växter och korgstolar. Detta är några av de hetaste inredningstrenderna i sommar. Här sammanfattar vi inredningsexperternas hetaste tips för att fylla hemmet med trendiga detaljer i sommar.

Inredning är en av de viktiga delarna som skapar ett bra helhetsintryck, precis som vi skrev i ett tidigare inlägg. Med trendiga möbler och detaljer kan en miljö bli väldigt hemtrevlig. Därför kan det vara roligt att man som inredningsintresserad håller koll på säsongens inredningstrender och piffar till hemmet lite extra. För att kunna ha koll på sommarens trender nu 2017 har vi sammanställt en guide med de viktigaste och populäraste just nu enligt experter och inredningskunniga. Nedan följer de trendigaste i inredningsväg sommaren 2017.

Sommarens hetaste inredningstrender

  • Färg! Grönt är skönt, både inomhus och utomhus. Gröna toner i både textilier och porslin skapar en lugn och naturnära känsla. Att även ta in det gröna växtriket i alla miljöer följer trendens mönster.

 

  • Material i korg och rotting. Här spelar det heller ingen roll om möblerna ska stå utomhus eller inomhus. Korgstolarna är tillbaka för att stanna, både stora som små. Rotting är lika trendigt, speciellt på balkongen eller uteplatsen. Även blomkrukor och andra inredningsdetaljer får gärna följa samma trend.

 

  • Enligt tidningen CHIC ska man satsa på glas i alla dess former. Tonat, klart, transparent eller färgat. Det spelar ingen roll, bara ljuslyktorna och bordskivorna är i glas så är inredningen trendigare än någonsin.

 

  • Ta vara på växtriket. Blommor och blad, i alla dess färger. Snittblommor, örtodlingar och stora krukväxter. Fyll både vardagsrummet, fönsterbrädorna och balkongen med mängder av växter. Det kommer bli mysigt, vi lovar!

Att undvika i sommar

Marmor var en stor favorit under 2016, likaså gulddetaljerna. Detta lämnar vi bakom oss och tittar framåt istället. I sommar byter vi ut marmor mot ädelstenar i alla de slag och gulddetaljerna ersätts mot krom för att bli så trendiga som möjligt. De vita och klassiska tonerna i hemmen är också en väldigt tråkig historia där vi nu istället ska satsa på färger och möbler i olika kulörer.

Det sista vi kommer nämna är den klara glödlampan. Denna kan sitta kvar i armaturen om man känner för det, men att gå och köpa fler kommer inte inredningsexperterna att göra. Man tycker att detta är en trend som fick ta sin plats när den hade chansen.