Husritning och färgproverTidningen Elle Decoration låter varje år sina läsare kora Sveriges bästa inredningsbloggare. Innan årets vinnare var utsedd frågade tidningen finalisterna om deras bästa tips. Bloggen läsare kan ta del av några av tipsen i den här texten.

Några av Sveriges mest populära inredningsbloggare har svarat på Elle Decorations fråga om deras bästa tips när man ska inreda. Svaren är minst sagt en blandad kompott, precis som de bloggar där man hittar deras tips och tankar i vanliga fall. Några av tipsen är följande:

  • Daniella Witte (bloggar på Elle Decoration): arbeta med en färgskala, men var inte rädd för att lyfta in nya färger, som går ton i ton med färgerna som redan finns i bostaden.
  • Frida Ramstedt (Trendenser): städa ordentligt. Det är egentligen inte ett inredningstips, men man ser sina möbler och annan inredning i ett annat ljus när man har storstädat.
  • Emelie Ekman (34kvadrat): gör inga impulsköp, det blir nästan aldrig bra. Samla istället inspiration, gör moodboards och sätt upp mål för att få en tydlig inriktning i hemmet.
  • Helena Lyth: köp inte för mycket grejer innan du bott i bostaden i ett år. Först då vet du hur ljuset faller under olika årstider.