Våren står för dörren och solen strålar som aldrig förr vilket gör att det är hög tid att börja fundera över hur du kan gör för att inreda hemmet så att det passar årstiden – och vad du ska undvika för att din heminredning inte ska bli en flopp.

Det finns massor av olika trender inom inredning för 2017 och först ut är vårens olika inredningstrender, men en sak har de alla gemensamt: det är dags för ljusare toner och växtlighet att ta plats i ditt hem. Behöver du köpa nya inredningsdetaljer, möbler och ny belysning eller annat inom inredning för att lyckas med detta? Tur är du att sajten MallofDesign finns att hämta inspiration från och även tar dig dit där produkterna finns att köpa. Men vad är det då man ska fokusera på i vår? Enligt Elle Decorations är det hetaste just nu att lägga fokus på bland annat pastellfärger, skira tyger, snittblommor i våriga buketter och ljusa färger över lag – så med andra ord är det nu hög tid att städa bort höstens och vinterns mörka nyanser och förbereda inför soligare och ljusa dagar.

Tänk på att undvika

Det finns också en hel del saker man ska tänka på att undvika när man inreder om på nytt i sitt hem för att det inte ska bli en flopp. Något som bland annat Sköna Hem skriver om är de vanligaste inredningsmissarna man vanligast gör i ett hem. Till exempel är det väldigt lätt att övermöblera ett rum genom att fylla på med för många detaljer och prylar på en och samma yta, det gör att man förlorar blickfånget och allt känns istället som en röra – och röror är något man vill undvika. Visste du att det är bland det första en besökare lägger märke till när de kommer in i ditt hem? Så är det nämligen, i alla fall om man ska tro på undersökningen som Expressen skriver om, som säger att just stökiga och illaluktande hem är vad vi svenskar noterar först av allt när vi kommer hem till någon. Så för att lyckas med vårens inredning bör du tänka på tre saker: inred ljust, ha inte för många detaljer på en och samma yta och se till att ha lite härliga snittblommor som både ger en färgklick och sprider en väldoftande arom i hemmet!