Det är mer poppis än någonsin att inreda sitt hem med snygga designmöbler, men också med loppisfynd och andra äldre möbler. En perfekt mix av detta ger den rätta känslan till hemmet som så många nu söker. Intresset för detta märks inte minst på möbelmarknaden, där Blocket öppnat en egen avdelning för designmöbler och Bukowskis öppnat på nytt.

Fynda billiga äldre möbler och vacker design till ditt hem för att få till en perfekt mix av nytt, gammalt och design.

Personlig stil

En som har gjort precis så; blandat äldre möbler från loppisar och arv med designmöbler är Sigrid, som Expressen Leva & Bo skriver om. Hon har fyllt sitt hem med charmiga hopkok från lite här och där. Bland annat så har hon fyndat på utlandsresor, loppisar, utställningar och i designbutiker. Hon matchar sina Arne Jacobsen-stolar med ett bord från Ikea – något som funkar finfint. Sigrid beskriver sin stil på inredning som personlig, där hon blandar industriellt, design, 50-tal, lantlig stil med svartvitt och grafiska inslag. Hon menar på att det inte finns något om inte passar in, så länge man tycker om grejerna blir det personligt och därmed också bra. Dock kan det vara bra att tillägga att det är bra att ha en säkerhetsdörr då värdefulla och populära möbler idag är stöldbegärligt.

Blocket öppnar upp för mer designmöbler

Intresset för designmöbler och inte minst fynd och begagnat märks tydligt på Blocket, som öppnat upp en specialsajt för populära designmöbler, något som Café skriver om i en artikel. Sajten ska göra det enklare för köper och säljare att hitta och sälja möbler från de allra populäraste formgivarna. Några av de designmöbler som flitigt eftersöks är bland annat string, Lamino, Carl Malmsten, svenskt Tenn och Englesson.

Bukowskis har nyöppnat

Innan nyår nyöppnade även kända Bukowskis upp igen efter en renovering, skriver Dagens Nyheter. Detta till mångas lycka, och visst passar det perfekt då intresset för auktioner ökat markant. Lokalerna är nya, luftiga och visningarna har delats upp mer. Bukowskis ställer idag till med både traditionella slagauktioner och onlineauktioner, något som bäddar för en större variation av kunder än tidigare.