Årets upplaga av Elle Decoration Swedish Design Awards har gått av stapeln. En av kategorierna på galan är Årets inredningsbloggare, som röstas fram av tidningens läsare. Vinnare blev inte den här bloggen, men jag är lika glad ändå.

Sveriges bästa inredningsblogg, om tidningen Elle Decorations läsare får välja, återfinns på en annan inredningstidnings sajt. Bloggen Add Simplicity, som drivs av Jannice Wistrand, ligger på Sköna hems webbplats. Bloggaren själv säger att bloggen vänder sig till alla som vill skapa ett hem i balans, oavsett stil. Kanske är det detta som är hemligheten bakom framgången. Idag finns det många bloggar som handlar om inredning, men de flesta är inriktade på en speciell stil.

Finns det en röd tråd i bloggen är det möjligen Feng Shui, i en aningen nedskalad version. Wistrand rekommenderar att man tänker i motsatsförhållanden och kompenserar kantigt med runt, mjukt med hårt osv. Jag tycker det är kul att hon vann, och kämpar själv vidare och hoppas att jag kan vinna ett annat år.  

En annan framgångsrik inredningsblogg är Trendenser. Den har för andra året i rad utsetts till Sveriges främsta inredningsblogg av Cision, ett företag som arbetar med informationshantering på nätet. Det är inte någon omröstning som ligger till grund för denna utmärkelse, utan Cision har mätt antalet inlänkar, bloggens relevans, hur ofta den uppdateras och liknande. Grattis säger jag till Frida Ramstedt, som står bakom bloggen.

Bilder från prisutdelningen finns här. Den som är nyfiken på bloggen kan surfa in på http://blogg.skonahem.com/addsimplicity.